24. juni 2011

Sankt Hans aften

Jeg holder meget af Sankt Hans aften, jeg nyder at se bålet. Når vi når hertil er det sådan, helt rigtig sommer for mig.IMG_1569
Vi plejer at gå til det lokale bål, der er altid noget at snakke med og det plejer at være et godt arrangement. Bl.a. båltalerne har været rigtig gode.
Men – båltalerne her de sidste 2 år været ikke eksisterende og for 2 år siden, lavede man virkelige en brøler. Bålet blev simpelthen tændt en time før annonceret. Det medførte ramaskrig i byen og fadæsen er da heller ikke blevet gentaget de sidste par år. Alligevel har det betydet, at mange mennesker ikke længere støtter op om det lokale bål, så der var bedre plads end der plejer at være.
Jeg burde selvfølgelig støtte op om det lokale, men jeg er ikke helt sikker på at jeg er her i byen næste år. Jeg savner altså at der er en båltale.

2 kommentarer:

  1. Vi har prøvet det samme ved det lokale bål her. Bålet var brændt ned på det tidspunkt det skulle tændes, fordi det så ud til at blive dårligt vejr. Mange kom forgæves. Efterhånden er det også blevet sådan en "lukket afdeling", så hvis ikke man betaler for at deltage i spisningen, så kan man ikke høre båltalen, og dårligt se bålet.

    SvarSlet
  2. Pia - Det er så ærgerligt når det går sådan. Desværre tror jeg det er svært at holde liv i traditionen i det lange løb, hvis deltagerantallet blive for lille og så bliver vi nødt til at se os om efter et andet sted.

    SvarSlet