21. juni 2007

Skovvandring

Jeg var på Skovvandring i går, med vores lokalhistoriske forening. Vi var omkring 30 stykker, som var mødt frem på festpladsen i Lundby Krat og vi blev guidet til nogle af skovens seværdigheder. Vi startede med at gå op i skoven, hvor vi fik vist hvor vi kunne finde en af mindestenene, der var ret langt ind til den, så guiden anbefalede at vi sprang den over og selv fandt den på et senere tidspunkt.


Han fortalte om hvorledes Lundby Krat var blevet købt af kommunen, for at sikre at Aalborgenserne havde et sted at tage hen og nyde naturen, når og hvis Lundbygaard skiftede ejere. En modsat historie gik på at "man havde brug for pengene til at drive Lundbygaard. I hvertfald er skoven stadig kommunens og der er stadig offentlig adgang.


Vi gik videre ned mod Landskabsmaleren A. Andersen-Lundbys mindesten. Mindestenen er rejst, hvor Andersen-Lundby i 1840'erne havde sit barndomshjem (Er dog født i Lundby, et par kilometer derfra) Huset eksisterer ikke mere.

Næste punkt var stenen som står ud mod Landevejen, den er rejst som minde om Stavnsbåndets ophævelse i 1788, der var dog en lidt blandet fornøjelse at gå der, for cykelstien var smækfuld at "klamme" dræbersnegle - og jo de er kannibaler. Yaarkk


Turen gik videre over i bøgeskoven på den anden side af vejen og nede i Krathuset, som er et overdækket spise og læsted - blev der serveret en øl og sodavand....... Godt timet, for det stod ned i stænger, mens vi opholdt os der.
Sidste punkt var mindestenen fra 2. verdens krig, her blev en engelsk flyver, ved navn Germain skudt ned af tyskerne i maj 1944.

Ingen af stederne var nye for mig, mine morforældre mødte hinanden, da de tjente på Lundbygaard, så vi børnebørn, har brugt mange timer i denne skov, som stod min mormor meget nært. Men jeg nyder altid at komme der, for det bringer så mange minder frem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar