6. februar 2011

Udregning af livstid.

Min bedstemor ville, hvis hun havde været levende i dag, have haft fødselsdag. Hun ville have fyldt 117 år. Med det blev hun naturligvis ikke – Hun døde i en alder af 82 år.
Min bedstemor blev født ind i en verden, hvor tingene ikke, slet ikke gik så stærk som i dag. Hun blev født ude på landet, hvor tiden er gået med et slidsomt liv, der skulle mad på bordet.
Jeg husker som barn, når de skulle fortælle hvor gammel min bedstemor blev, så blev det regnet ud i konger og dronninger – faktisk nåede min bedstemor at være levende under ikke mindre en 4 konger og 1 dronning. Jo det er ganske vist.
Hun blev født i 1896, hvor den gamle, Christian den 9. var konge. Han døde i 1906, hvor efter sønnen Frederik den 8. overtog tronen. Han sad der ikke så længe, kun til 1912. Christian den 10. fra 1912 og til 1947. Frederik den 9. til 1972 og Margrethe overtog jo som bekendt i 1972 og min bedstemor døde i 1976. Så jo det blev til i alt 5 regenter.
Selv er jeg nået til 2 Frederik den 9 og Margrethe og har begrundet håb om tre – når engang Frederik kommer til. Frederik ser jo sund og rask ud og har han planer om at sidde længe, som hans mor, ja så kommer Cristian jo ikke til lige med det samme, men nr. 4 er dog ingen for rækkevidde. Christan er jo kun 5 år, så hans produktion af egne børn lader heldigvis vente på sig, men det fremmer jo ikke just mine muligheder for at opleve 5 regenter som min bedstemor :0)

4 kommentarer:

 1. Min morfar er også født 1896 og jeg sidder egentlig og smiler over din udregning. Sådan har jeg aldrig tænkt på det.
  Vi skal nok være glade for at regenterne har holdt så længe i vores levetid at vi nok må nøjes med 3 :-))

  SvarSlet
 2. Jeg har også hørt den udregning før, men aldrig rigtigt hæftet mig ved det. Min farfar blev født i 1895 og døde i 1978. Han var den eneste levende i hele familien, som var født før 1900 og det har jeg som barn altid følt var noget helt specielt :-)

  SvarSlet
 3. Min mormor er cirka samme årgang som din, men hun nåede i flotteste stil at runde de 91 år, kvik i hoved og interesseret i, hvad verden havde af nye tiltag hele tiden. Det seneste år blev dog slemt, for efter et fald måtte hun/vi efterfølgende konstatere, at sidste bolig var på plejehjem. Hun valgte selv hvor, men det blev negativt i uhørt grad...
  Helbredet dalede i hast, for hun savnede alt normalt - selv at lave ønsket mad, lave the og smøre tvebakker med smør og honning efter middagslur, gå afsted til spilleklub for at dyrke bridge ugentligt, få besøg af nogle venner for at dyrke samme spil hjemme osv. Og hendes morgensnaps blev ditto fjernet, da plejehjemmet gav hende "beroligende" piller!
  Jeg endte med telefonisk at bede hendes læge om ikke en gang til at redde hende fra en lungebetændelse - han havde spurgt hende tidligere, hvor hun så havde svaret ham "Ja, selvfølgelig skal du det"! ... men hendes ønske var jo ikke så, og ved næste lungebetændelse fik hun fred :-D
  ...og så ikke et ord om den salme, hun havde valgt til bisættelse; eller måske alligevel. Det var: Jeg er træt og går til ro! Momse har aldrig kendt melodien, for hvis, da havde hun valgt anderledes *LOL* Godt at Rimkogeren havde en kollega skolemæssigt, som i fritid var orgelspiller i kirke! Han lærte os melodien telefonisk op til seancen, og vi ringede såvel min mor op, lærte hende melodien, og derefter min yngste storebror og hans kone. Sikke megen sjov, vi fik forud, og endnu mere da momse blev sendt videre. Præsten fik mere end kam til sine hår - vi synger falsk/skævt m.v., så han nød at spille på det lille orgel :-D

  SvarSlet
 4. Annette: Jeg tror også vi kommer til at nøjes med 3 :o)
  Pia: Jeg synes også det er specielt, dog havde jeg både min bedstefar og min bedstemor, født i henholdsvis 1896 og 1894. Bedstefar døde dog i 1969 og nåede kun 4.
  Anjoe: Trist omgang på plejehjemmet, hvorfor kan de ikke bare få lov at nyde resten af livet. Fin afslutning med salmen, hver fugl synger med sit næb. :o)

  SvarSlet