15. august 2007

Skolestart

Så kom dagen med skolestart her i huset. Tidlig op og igang igen, begge forældrene havde fri fra arbejde - den ene holder stadig ferie og den anden (mig) havde min ugentlige fridag. Det gav tid til en god start.

Først sønnen, ingen problemer med at få ham op, og guderne skal vide at det har været et kæmpe problem førhen. Han er stadig søvning om morgenen - men ikke som før - dødtræt. Han blev hentet af bussen lidt i halv otte og hans far fulgte ham på vej - mest for lige at få afgangstiden på plads. Det er den samme chauffør som sidste år, så det passede sønnen godt.

Sønnen går i kontaktklasse, en specialklasse hvor de kun er 5 elever, et antal der er fint  - når man som ham har asperger syndrom og svært ved at overskue mange mennesker ad gangen. Han var først hjemme kl 17 og jeg spurgte ham hvordan dagen var gået, men det ville han gerne vente med at fortælle til han selv har fået det til at falde på plads - det accepterede jeg naturligvis, og i løbet af de næste dage, får jeg hans skolestart, fortalt på hans særlige måde.


Datteren startede i 3 klasse og hun havde en masse bøger med hjem, som vi allerede har pakket ind - det viste sig i går, at der havde ligget noget glemt frugt i bunden af hendes taske - så hun måtte afsted med en anden rygsæk i dag. Skoletasken er nu skrubbet og skuret og næsten som ny, og hun har pakket de nyindbundne bøger ned i tasken.

Hun er kommet til at sidde ved siden af bedstevennen, så dagen var virkelig god. De første lektier er allerede lavet - hun skulle lave en anetavle og selvom hun i moderen har eksperthjælp (jeg slægtsforker jo) var det noget damen selv klarede - hun ringede til mormor og morfar for at få at vide hvornår de var født og det blev sirligt noteret i skemaet. Lidt hjælp modtog hun dog, for bedste og bedstefar er jo på Cypern, så dem kunne hun ikke lige ringe til.

Nu sover begge unger og en ny dag venter i morgen - det er hårdt at starte efter ferie, dog mest for den store, som har været meget tavs.

Det var så den sommerferie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar