20. juli 2007

Riddertid i det nordjyske.

Vi var på Voergaard og blev hensat til Middelalderen.

Der var middelalderdage på Voergaard slot, og middelalderen er en af sønnens store interesser, så vi drog afsted mormor, sønnen, datteren og jeg. Vi ankom lidt over ti og gik op på slotspladsen, hvor der var underholdning En musikgruppe optrådte med musik, gøgl og akrobatik og de var rigtig sjove. Bispen fra Børglum var der også med hans vedsoverske Elsebeth Gyldenstierne.


Vi så riddere, der øvede sig på kamp og en af dem blev slået ihjel - miraklet tid er dog ikke ovre, han kom på benene igen. Der var skole, med elever der fik ros og ris. Der var masser af små boder, hvor der blev solgt "middelalder" produkter. Vi var til Ridderturnering - hvor vores mand fik tæv.

Der var rundvisning på slottet, det er bestemt et besøg værd - her hørte vi om tidligere ejere, bl.a. Ingeborg Skeel, som spøger på slottet. Vi så blodpletten der ikke vil forsvinde og vi så en utrolig fransk samling af antikviteter, bl.a . Napoleons spisestel.

Da vi havde set slottet, var vi ved at være sultne og trætte og mormor som har noget allergi, kunne ikke spise det vi kunne købe på markedet, så vi kørte til Aså og fandt et cafeteria og fik sulten stillet.

Vejret var med os, selv om det så sort ud og regnede ude hos mormor, fik vi heldigvis ikke brug for paraplyer. Det var en god dag - hvor vi hyggede os. Sønnen overvejer at spare sammen til en middelalderdragt - så nu det er bare at ligge lommepenge til side.

2 kommentarer:

  1. Dejligt at der ikke blev brug for paraplyerne. Lyder også som en rigtig god dag. Elsker middelalder, og alt som dertil hører :)

    SvarSlet
  2. Elsker også selv middelalderen. Så jeg er nem at lokke :-)

    SvarSlet