25. juni 2006

Sankte hans og vikinger

Så er den weekend gået og puha, der har været fart på det meste af tiden.


Fredag var vi til Sankt Hans bål i den lille by hvor vi bor, her var båltaleren en her i byen barnefødt, og nu proffesionel historiker. Hun fortalte om byens store udvikling omkring år 1800, med udflytningerne af gårdene, så de kom til at ligge ved deres jorder, istedet for i meget tætte omgivelser i landsbyerne. Det var en interresant og anderledes båltale. Der var som sædvanligt mange mennesker til bålet. Jeg fik en god snak med en mor til et barn i datterens klasse. Så satte jeg mig oveni et stykke tyggegummi - øv hvor jeg hader andre folks afgnavede efterladenskaber. Hjemme igen hyggede vi os med den rababertærte, jeg have kreeret. Den var god nok, men den skal altså være en lille smule sødere næste gang.


Lørdag stod den på sommerfest sammen med nogle venner, en årlig tilbagevendende begivenhed, som plejer at være hyggelig, det var tredie gang vi skulle med og klart den bedste, vi havde det faktisk rigtigt sjovt.


Søndag over middag tog vi på Lindholm høje, hvor der var Vikinge marked, her købte datteren armbånd og fingerring, sønnen en træ-økse, moderen købte accacia honning og faderen købte sodavand, sønnen havde en kammerat med og der var ingen tvivl om at de to unge mennesker hyggede sig.


Kl. 14:00 var der optræden af vikinge kampgruppen, og det gjorde de faktisk rigtigt godt. Det var en massakre af format og efterfølgende var vi vidne til et større mirakel hvor samtlige vikinger genopstod og derefter tog endnu et slagsmål.
Sønnen og kammeraten tog derefter bussen hjem, mens vi andre tog op til et par venner og hev vores eftermiddagskaffe, det blev dog ikke noget langt besøg, for de to unge mennesker havde ingen nøgle med - så vi måtte hjem til dem..... De kom altså til at sidde ude i haven lidt længere end de havde regnet med, for jeg skulle lige se vennernes have inden vi tog hjem.


Nu sidder vi så og ser fodbold i VM mellem England og Ecuador, hvor engllænderne desværre lige er kommet foran......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar