5. april 2011

Slægten i billede.

Min oldefars bror udrejste, som så mange andre danskere til USA. Han døde forholdsvis ung og mor har fortalt, at der i hendes bedsteforældres hjem stod det der billede af ham og hun har beskrevet det mange gange. Hun slægtforsker også og har med jævne mellemrum forsøgt at finde ham, men det har været svært, for sporene var utydelige.

På et tidspunkt efterlyser hun denne onkel Johan på et dansk forum og her svarer en amerikaner hende, at de oplysning siger ham noget, og det viser sig at være rigtig. Mor kommer i forbindelse med et næstsøskendebarn i USA, Jackie og de oplysninger mor har viser sig at matche rimelig godt med Jackies. Jackie fortæller mor at hun kender billede og lover at sende det til hende.

Desværre var Jackie syg på det tidspunkt mor får forbindelse med hende og kort fortalt nåede Jackie ikke at få sendt billedet til mor inden hun døde.

Efter Jackie død kontaktede mor hendes datter for at kondolere. Datteren skrev tilbage og udtrykte samtidig ønske om at bevare forbindelsen til "det gamle land" dog ville det være Jackies søster som overtog slægtens historie i den side af familien.

For nogle få dage siden, var mor i kontakt med Søsteren og hun mente hun havde billedet - og idag har vi modtaget billedet på email.

Mors beskrivelse af billedet er ganske god og jeg har siddet og sammenlignet med de billeder jeg har fra den side af familien. Jo jo han ligner familien.

Hvor den danske version af billedet er havnet, kan vi kun gætte på - desværre er der nogen i familien, som ikke synes at have ønske om at bevare det gamle skidt og billedet er vist havnet der :o(

2 kommentarer:

 1. Det er altid spændende :-)
  Jeg så tilfældigt på et forum, at en af Allans slægtninge søgte sine danske aner. Tror du lige hun blev glad, da jeg henvendte mig til hende :-)
  Mange billeder havner desværre det forkerte sted. Alle billederne af Allans far og hans familie er endt på bålet. Det er så ærgerligt, især fordi hans far døde så tidligt, at han aldrig har kendt ham.

  SvarSlet
 2. Jo jeg forstår godt, hvor glad hun blev - både mor og jeg har snakket meget om det idag.
  Uha Pia, det gør ondt at høre om de billeder, rigtig ærgerligt.

  SvarSlet