30. juni 2009

I familiens fodspor-

For halvtreds år siden blev min fætter Jens student fra Aalborg Katedralskole. Han rejste derefter til Canada, hvor til hans forældre kort forinden var imigreret. Her har han boet lige siden og han blev gift med en engelsk pige med hvem har har fået 5 børn. første gang jeg mødte Jens for 25 år siden, da han var hjemme til 25 års studenterjubilæum og siden har han ikke været i Danmark.

I fredags var han så til 50 års studenterjubilæum og i dag var han så på besøg hos mine forældre. Jeg vidste godt han skulle komme og havde også planlagt at smutte forbi og hilse på. Sidst på formiddagen ringende mor og sagde at Jens og far var ude hos min gamle faster på plejehjemmet og at de ville være tilbage ved 12 tiden. Hun syntes at datteren og jeg skulle komme og få en kartoffel med.

Selvom  jeg ikke har mødt Jens mere end den ene gang før, var det dejligt at møde ham igen - han er en hyggelig fyr- Han og far i snak om gamle dag. Min fætter er næsten jævnaldrende med min far og de er vokset op tæt på hinanden og kunne mange sjove historier fra dengang.

Mor, far og Jens havde aftalt at køre en tur ud til hans fødehjem, så han kunne se hvordan det ser ud nu om dage, men mor ville gerne blive hjemme og synes jeg skulle tage med og det var jeg ikke sen til at takke ja til. Dels slægtsforsker jeg og der hvor de skulle hen, er et område hvor jeg har mange og dyde "rødder" :-) Dels er jeg kommet der som ung, da min bedsteveninde boede i sammen område. Derudover ville det være dejligt at bruge lidt mere tid sammen med fætter Jens-

Vi kørte forbi min fars barndomshjem, som er blevet jævnet med jorden og genopført for ganske nyligt. Ikke engang udbygningerne fra dengang eksisterer mere. Derfra kørte vi videre til fætter Jens´ barndomshjem, her var vi så heldige at fruen i huset kom hjem, samtidig med at vi kørte ind i gården, vi fik en god snak med hende og kunne berette at ejendommen havde været i vores familie eje i omkring 100 år. Det er samtidig min bedstemors barndomshjem. Vi fik taget nogle flotte billeder og fik lov at køre op i skoven bagved, hvor de nye ejeres familie har hus og sommerhus. Ved sommerhuset var der udsigt over en at de dale, som istidens smeltning efterlod rundt om i det danske land. Det er den skønneste udsigt. Derefter brugte vi en del tid på at lede efter den spejderhytte som min faster og onkel holdt afskedsfest i, inden de rejste til Canada - men trods gode intentioner lykkedes det os ikke at finde hytten.

Borredal


Derfra var vi på en af omegnens kirkegårde, her fandt vi en del af fætter Jens´ familie på fædrene side, men også noget af min fars familie på fædrene side. På vejen tilbage til mor og fars lejlighed var vi en kort smut inden om Lindenborg gods, det smukke slot er under renovation og har en tid stået med grå vægge - men de er nået så langt at det står med nykalkede hvide vægge.Det var slut på en god og varm sommerdag. Jeg tror vi alle tre har haft en dejlig dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar