14. maj 2012

En rigtig god konfirmationsdag

Livet udenfor bloggen spæner afsted med familien Hansen i hælene og vi er ganske forpustede.

Datteren havde sit livs største dag i lørdags, hvor konfirmationen løb af staben. Det var en skøn dag, som blev fejret med venner og familie.

Hun var tidligt oppe, for hun havde en aftale med hendes kusine kl. 8, håret skulle flettes, Frisuren blev prøve opsat dagen før, hvor jeg fik lov at hygge mig med kusinens lille 4 måneder gammel søn.

Sønnen skulle også hentes og kørslen tog manden sig af, mens jeg prøvede at få styr på de sidste ting herhjemme, så som at skrive et vers i en sang om, fordi datteren absolut skulle have hendes gamle bamse "Tinky Winky" med. Vi havde regnet med at bruge Tinky Winky som sangskjuler og det var skrevet ind i sangen. Panik, Panik Det viste sig senere at datteren selv skulle bruge Tinky Winky som rekvisit i hendes takkesang. Så forstod jeg bedre at jeg ikke kunne overtale hendes til at lade Tinky Winky blive hjemme.

Kirken her i byen er ikke en af de største og der var fyldt til bristepunktet, der skulle kun konfirmeres 6 unge mennesker og hver havde de fået lov at tage tyve gæster med. Vi udnyttede næste alle vores pladser..... Dog måtte konfirmandens fætter og hans kæreste melde fra i kirken, deres lille datter på 3 måneder nåede at kaste op ned over faderen tre gange. (Heldigvis fejlede hun ikke noget særlig, og forældrene til barnet nåede da også at komme til festen.)

Svigermor kunne ikke genkende datteren, da konfirmanderne kom ind i kirken - det er heller ikke særlig tit, vi andre får den smukke unge dame at se, hun plejer at gemme sig bag det lange hår. Men hun var så smuk, så både svigermor (efter genkendelsen :o) )og min søster kneb en tåre. Jeg selv nød bare synet af datteren og konfirmationen i fulde drag.

Bagefter kørte en del af på kirkegården og lagde en buket på mors grav, det var på dato et halv år siden vi var til bisættelse med hende. Vi nåede lige at komme tilbage i bilerne, inden det gav sig til at regne i stride strømme.

Festen blev holdt ude og maden var god, lokalet var pynt så smuk og gæsterne var i høj grad med til at gøre dagen mindeværdig.

Dagens store overraskelse til festen var sønnens tale til hans lillesøster, det kom viste bag på alle, undtagen manden og mig, vi var blevet varskoet. Det slap han rigtig godt fra og konfirmanden strålede som en sol.

Hun fik mange gode gaver og en del penge og en lille del af dem er blevet brugt på en god og hyggelig blå mandag.5 kommentarer:

 1. Tillykke til konfirmanden og hendes forældre, det lyder som en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 2. Lene, vi havde en utrolig dejlig dag, som vi vil mindes med glæde-

  SvarSlet
 3. Tillykke med datteren! En stor dag for jer alle.

  SvarSlet
 4. Tillykke med datteren :)

  SvarSlet