1. november 2010

Så begynder der at ske noget……..

Sønnens fraflytning fra hjemmet begynder lige så stille at finde ind på de rette hylder.
Kommunen har givet grønt lys, Nordbos bo-selv afdeling står klar med bostøtten og jeg har kontakt til den person, der kan hjælpe med at få fat i en ungdomsbolig i løbet af 1-3 måneder. Hende har jeg aftalt med, at når vi kommer ind i det nye år, så tager hun fat på opgaven.
Grunden til at vi slår koldt vand i blodet er, at nu skal tiden bruges på at forberede sønnen mentalt på at nu kommer han hjemmefra. Vores Aspergersøn har nemlig brug for god tid til at vende sig til forandringer.
Der er en del at får styr på, bl.a. er det vigtig, at han får et overskueligt hjem, hvor der ikke er alt for mange ting, han alligevel ikke har brug for.
Vi snakker økonomi med ham, prøver at hjælpe ham med at kunne styre økonomien – det er jeg dog ikke så bange for, at han ikke skal kunne klare. Han er fornuftig når det kommer brug af hans penge.
Jeg er gået igang med en opskriftbog til ham. Han har selv bedt mig lave den og den skal være enkelt og overskuelig.
Vi kører online kalender herhjemme. Vi har alle fire en googlekonto og der har vi adgang til hinandens konti. Den bruger han flittigt og han har bedt om at vi fortsætter med den konstallation fremover. Så det gør vi selvfølgelig.
Husregler skal der også laves, således at de unge mennesker, som han holder marathon med, har noget at rette sig efter. De er alle med en enkelt undtagelse unge mennesker med Aspergers syndrom og derfor har de det bedst med klare regler.
Der bliver nok at se til det næste stykke tid.

3 kommentarer:

  1. Ja i får nok at se til, men du godeste hvor bliver det spændende for jer alle sammen. Og så har det da været et ret hurtigt forløb :-)

    SvarSlet
  2. Jeg tilslutter mig Annettes ord aldeles!

    SvarSlet
  3. Det bliver spændende og hvem tænker på tiden, når først der er gang i det. :o)

    SvarSlet