18. juni 2008

Mod nye tider.....

Arbejdsdagen i går, var kort - for vi skulle til møde med sønnens nye skole. Han er nu så gammel at folkeskolen ikke længere er et alternativ. Så han har i samråd med os ønsket at komme på Autismecenter Nordbo, i dagbehandlingstilbud.

Sønnen er kommet ind på Aalborgafdelingen, som ligger Nørresundby og det er den mindste af afdelingerne. Hovedafdelingen ligger i Aabybro. Vi havde ønsket at det blev Nørresundby, ikke mindste fordi transporten derover er væsentlig kortere end til Aabybro. På Nordbo går er der på nuværende tidspunkt 24 brugere og det udvides til 32 efter sommerferien.

Sønnen har selv været der et par gange og er nogenlunde fortrolig med omgivelserne. Vi var indkaldt til kl. 13:00 og tilstede var lederen, stedfortræderen, sønnens nuværende klasselærer, sønnen og hans forældre. Vi startede med at blive vist rundt på Nordbo og hilste på nogle af brugerne og de ansatte og på Freja, som er en hundhvalp, der har sin daglige gang på Nordbo.

På selve mødet blev der snakket meget om hvad sønnen gerne ville arbejde hen imod. Sønnen vil gerne arbejde med edb. Der blev lagt planer for hvordan han kan hjælpes i den retning. Deres undervisningsplaner er meget individuel og faktisk er der i de 10 år Nordbo har eksisteret ikke været to brugere, som har haft det samme skema. Sønnen skal starte stille og roligt og vænne sig til at være der ovre. Han skal starte med at få papirerer på noget af hans pc viden og derfor starter de helt i bunden med pc-kørekort. Så er planen at han skal have færdiggjort engelsk og dansk på folkeskoleniveau, med eksamen. Hvad der så skal ske, ved vi ikke endnu.

Jeg er ikke i tvivl om at det bliver et sted, han bliver glad for at være. Lederen er en rolig og sympatisk mand, som har givet os et godt indtryk. Vi ser frem til samarbejdet med Nordbo og glæder os til at se den udvikling der kommer uden tvivl vil komme hos vores unge mand.

2 kommentarer:

  1. Dejlig læsning og endnu mere dejligt, at der tegner sig en lys fremtid for sønnen, hvor der gives tid til, at tingene sker i et tempo, så at han forbliver hovedpersonen ;-)

    At det ditto er dejligt, at din mor "slippes løs", er selvfølgelig overflødigt at nævne, men nu alligevel gjort :-D

    SvarSlet
  2. Han er klar og glæder sig meget til at springe stille og roligt ind i voksenlivet.

    SvarSlet