28. juni 2010

Sommerhygge.

Lige her har vi nydt en del af aftenen, de sidste rester af solen – inden der blev hængt skyer foran.
IMG_1088Sommeren er altså vej – Basta.

Sommerferie planer….

Turen går til Costa del terrasse.
Vi har været ude at rejse i år, så der er lidt lavvandet i fornøjelses kassen, derfor holder vi ferie hjemme hos os selv. Dog med indlagte ture rundt i det nordjyske. Der er, må vi indrømme, rigtig mange steder vi ikke har set og det vil vi prøve at ændre lidt på.
image
Desuden er der Tall ship race i Aalborg fra den 21. til den 24. juli og det plejer vi at nyde og dagen for ankomsten af de flotte skibe, skal tilbringes hos min søster og svoger, som bor med udsigt ud over fjorden. De har inviteret på rundstykker og udsyn :o)
Der er også planlagt en tur, med nogle af vores venner til en af limfjords øerne – en aftale fra sidste år, som vi faktisk alle glemte og først kom i tanke om til julefrokosten :o) Nu skal det være.
Manden har fødselsdag midt sommer og familien skal inviteres til et eller andet lækkert, forhåbentlig med høj sol :o) Det ville være skønt at der var mulighed for at sidde ud på vores skønne terrasse.
Men der er stadig et par uger til, så vi tager lige lidt hverdag først.

27. juni 2010

Arrrgh Myg....

Øv det kan godt være at det ikke går så hurtigt med at blive rigtig sommer i år, men myggene er altså ankommet.

Jeg tror jeg har leveret blod til de første 25 myg, måske flere....... Aaargh.


21. juni 2010

Man skal ikke altid blande sig.

Jeg troede jeg havde skrevet om datterens fortrædeligheder med nogle af drengene fra hendes klasse, men jeg kan ikke finde indlægget. To af drengene havde været rigtig stride overfor hende og den ene truede hende med tæv på facebook. Det er så en af grundene til at jeg har fuld adgang til min datters facebook, så jeg har styr på hvis der kommer sådan nogle trusler. Vi så det naturligvis også og fik en god snak med datteren om episoden. og hun var meget irriteret, men heldigvis ikke bange.

Datteren gav så igen til de to dreng, i sådan en grad at den ene af drengene gjorde sig selv rent til grin, ingen absolut ingen, troede på hans forklaring, for alle i klasse havde set hvad han skrev. Den anden kom dagen efter konflikten og stak hende en kæmpe undskyldning, så stor at ingen var i tvivl om at han mente den.

Det blev starten på et venskab som er blevet ganske godt, de befinder to sig oftere og oftere i hinandens selskab. Så meget at klasselæreren kalder ham, hendes bedste ven - det er han dog ikke, der er bedsteveninden og par andre drenge der er foran.

I dag er hun draget afsted sammen med ham og to andre fra klassen for at hygge sig.

Dengang i konflikten, var jeg meget oppe at ringe, jeg var frustreret og overvejede, at gå  til både skole og forældre. Det havde vi også gjort hvis det havde udviklet sig dengang. Men sommetider skal man lade børnene løse tingene selv, hvis de kan. For den respekt de to unger har for hinanden, den havde vi forældre ikke kunnet, opbygge for dem-

18. juni 2010

Sommmer grill hygge……

Der lades stille og roligt op til grillhygge i morgen aften. Der er lavet kartoffelsalat, tzatziki og hvidløgssmør.

I morgen skal der snittes salat, dækkes bord og så videre og tændes op i grillen.

Hen på eftermiddagen dukker 6 glade voksne og et endnu ukendt antal børn op og vil gøre deres til at vi får en hyggelig juni lørdag.

ani-168

Nu håber vi bare på vejret – og det bliver helt klart den største hurtle :o)

16. juni 2010

På kirkerundvisning som guide

Aftenen er gået i lokalhistoriens tegn, med mig som en af frontfigurerne og hold da op jeg kom på arbejde….
Jeg er involveret i noget lokalhistorie i det sogn, jeg er opvokset i og jeg sidder i bestyrelsen og er webmaster, sekretær og lignende. Hvert år afholder vi en byvandring i en af de mange landsbyer vi har i sognet, det er lokale folk der fortæller og det plejer at være en hyggelig aften.
120
I år havde vi fået fat i sognets tidligere provst, som også er meget historie interesseret og han ville meget gerne fortælle om kirken, så byvandringen blev lavet om til en kirkevandring.
Jeg kender kirken og dens historier, men der kan jo altid fyldes mere viden på :o)
Vi skulle starte kl 19:00 og Provsten præsenterede mig for en ung mand, en amerikaner fra Chicago og bad mig om at oversætte det han fortalte til engelsk og der måtte så lige bankes lidt rust af mit engelsk – heldigvis havde jeg god hjælp af en nær veninde, som har boet i England i et år.
Rundvisningen gik godt og provsten er en god fortæller. Bagefter var der kaffe og der fik vi lidt lejlighed til at snakke lidt mere med vores amerikanske gæst. Han fortalte at han havde været til en konferrence til Aarhus og havde brugt nogle dage på at køre rundt i Danmark, for at se hvor hans forfædre stammede fra. Han havde set en del kirker, og vores var den sidste, for i morgen skulle han rejse tilbage til Chicago. Han fortalte at han var kommet til Kirken lige før graveren skulle hjem og denne havde så fortalt ham at der var rundvisning i aften og det besluttede han sig for at afvente.
Her var han heldig, for den sidste rundvisning vi i lokalhistorisk forening havde i kirken, ligger 10 år tilbage i tiden. Han var meget, meget begejstret for denne aften og de historier han fik med sig. Jeg fik hans anetavle at se og noget siger mig at han er i familie med min mands niece og nevø, men det skal der kigges lidt på.
Nu er jeg hjemme og godt træt, for der var mange opgaver på mine skuldre i aften og oveni en masse snak på engelsk – men aftenen har været ganske interessant.

12. juni 2010

Av Av Av

Av av av, der gør ondt at hælde en kop nyskænket kaffe ned i skødet - kan bestemt ikke anbefales. :o(

9. juni 2010

Så kom den endelig….

Så kom endelig, den længe ventede telefon til sønnen. Selvom vi ikke har kunnet se den var ankommet til Aalborg, så har Post Danmark nu afleveret vidunderet her på matriklen.
Jeg havde ellers forberedt ham på at den nok ikke kom, dog kunne det være den var med på aftenomdeling. Ganske rigtigt – nu er sønnen forsvundet ind i telefoniens verden, der tømmes gammel telefon og opsættes ny telefon. Indholdet af hans gamle Ipod er også ved at blive tømt, sådan at den bliver klar til moderen.
HTC desire
OK – så er utålmodigheden givet videre til moderen, for nu er Ipod touchen på vej i mine hænder.
“Det kommer til at tage lidt tid, inden du får Ipoden mor – Jeg skal lige have tømt den først” “okay søn, bare den er klar til ved 19:30 tiden ;o)”
Tænk han tror jeg laver spøg, når jeg siger sådan. Jamen, det kan da kun gå for langsomt ;o)
Opdate: Ipoden er nu modtaget fra sønnen, med en times forsinkelse – Han er tilgivet :o)

8. juni 2010

Mens vi venter….

Sønnen har købt en ny mobil og det forventes at den ankommer idag eller i morgen. På Post Danmarks hjemmeside, ses den ankommet til Taulov – men endnu ikke til Aalborg. Så mon ikke den er her i morgen.

HTC desire

Men sønnen har ikke lige tålmodighed, det bedste ville faktisk være at vi kunne tage den direkte ud fra pc’en i samme øjeblik den var bestilt :o) Men sådan er virkeligheden ikke endnu.

7. juni 2010

Livskraftige træer......

Ovre i naboen flotte have står der nogle store træer, ahorn træer. Disse ahorn træer gør deres til at mangfoldiggøre sig, Faktisk trækker jeg nok 100 af disse levedygtige små træer op af min have hvert eneste år. Det kan jeg leve med, de ryger jo bare når jeg ellers fjerner ukrudt og i en højde af 3-4 cm er det ikke noget der krævet andet end et lugejern.

I dag kom jeg til at kigge op ad, da jeg stod foran huset, og hvor tror i de små ahornplanter, har forsøgt at over leve?

Oppe i tagrenden - som om det nogensinde ville være muligt for et træ at blive bare 10 cm højt lige der - men man må sige disse små planter er ihærdige.

Så når det engang bliver tørvejr, må jeg have manden og sønnen op på en stige og fjerne den i tagrenden anlagte have :o)