30. juni 2009

I familiens fodspor-

For halvtreds år siden blev min fætter Jens student fra Aalborg Katedralskole. Han rejste derefter til Canada, hvor til hans forældre kort forinden var imigreret. Her har han boet lige siden og han blev gift med en engelsk pige med hvem har har fået 5 børn. første gang jeg mødte Jens for 25 år siden, da han var hjemme til 25 års studenterjubilæum og siden har han ikke været i Danmark.

I fredags var han så til 50 års studenterjubilæum og i dag var han så på besøg hos mine forældre. Jeg vidste godt han skulle komme og havde også planlagt at smutte forbi og hilse på. Sidst på formiddagen ringende mor og sagde at Jens og far var ude hos min gamle faster på plejehjemmet og at de ville være tilbage ved 12 tiden. Hun syntes at datteren og jeg skulle komme og få en kartoffel med.

Selvom  jeg ikke har mødt Jens mere end den ene gang før, var det dejligt at møde ham igen - han er en hyggelig fyr- Han og far i snak om gamle dag. Min fætter er næsten jævnaldrende med min far og de er vokset op tæt på hinanden og kunne mange sjove historier fra dengang.

Mor, far og Jens havde aftalt at køre en tur ud til hans fødehjem, så han kunne se hvordan det ser ud nu om dage, men mor ville gerne blive hjemme og synes jeg skulle tage med og det var jeg ikke sen til at takke ja til. Dels slægtsforsker jeg og der hvor de skulle hen, er et område hvor jeg har mange og dyde "rødder" :-) Dels er jeg kommet der som ung, da min bedsteveninde boede i sammen område. Derudover ville det være dejligt at bruge lidt mere tid sammen med fætter Jens-

Vi kørte forbi min fars barndomshjem, som er blevet jævnet med jorden og genopført for ganske nyligt. Ikke engang udbygningerne fra dengang eksisterer mere. Derfra kørte vi videre til fætter Jens´ barndomshjem, her var vi så heldige at fruen i huset kom hjem, samtidig med at vi kørte ind i gården, vi fik en god snak med hende og kunne berette at ejendommen havde været i vores familie eje i omkring 100 år. Det er samtidig min bedstemors barndomshjem. Vi fik taget nogle flotte billeder og fik lov at køre op i skoven bagved, hvor de nye ejeres familie har hus og sommerhus. Ved sommerhuset var der udsigt over en at de dale, som istidens smeltning efterlod rundt om i det danske land. Det er den skønneste udsigt. Derefter brugte vi en del tid på at lede efter den spejderhytte som min faster og onkel holdt afskedsfest i, inden de rejste til Canada - men trods gode intentioner lykkedes det os ikke at finde hytten.

Borredal


Derfra var vi på en af omegnens kirkegårde, her fandt vi en del af fætter Jens´ familie på fædrene side, men også noget af min fars familie på fædrene side. På vejen tilbage til mor og fars lejlighed var vi en kort smut inden om Lindenborg gods, det smukke slot er under renovation og har en tid stået med grå vægge - men de er nået så langt at det står med nykalkede hvide vægge.



Det var slut på en god og varm sommerdag. Jeg tror vi alle tre har haft en dejlig dag.

29. juni 2009

Ferie så småt.......

Ferien er i sin spæde start og vejret er jo bestemt med os. Manden har først ferie om en uge og det samme har sønnen. Datteren og jeg hygger os med at få lidt skik på hus og tøj.
Datteren drager afsted på sommerlejr med FDF'erne på onsdag og er væk til søndag. Så dagen i dag er bl.a. gået med supplering af garderoben som var i underskud af Shorts...... De er nu hjemkøbt og i morgen skal der ordnes pigeværelse og pakkes tøj. Vi pakker i morgen, for jeg gider ikke bruge onsdagen på at fare rundt efter det vi endnu ikke ved vi mangler til hendes lejrtur.

FDF%20logo


Onsdag kl. 16:00 drager farmand afsted til Hammer Bakker med hende og tre andre 11-12 årige FDF'ere. De glæder sig og det gør vi også..... ;-) De skal 11 unger afsted med 4 voksne, så det ligner ren forkælelse :-)

Sønnen har fået lov at holde PC-marathon i nogle dage i næste uge og vi kiggede lidt på hinanden og besluttede rimelig hurtigt at vores planlagte Costa del Terrasse, hermed er udvidet til en 4 dages tur til Sønderjylland - Fem unge mennesker og deres pc'er, hvor skal vi så være......... ? Det var slet ikke meningen, for til februar skal vi til Malaga og vi skal jo lige have skrabt lidt lommepenge sammen til det. Men en smut på Vandrehjem hænger økonomien da sammen til ;-)

Men først skal der lige nedfældes nogle skrappe regler, som de unge mennesker bare har af at rette sig efter :-D

7. juni 2009

Hjallerup marked

Vi havde besluttet os for at Hjallerup Marked kunne vente vores besøg i dag og lidt i 11 trillede vi ind på parkeringspladsen ved dette store marked. Vejen ind til boderne gik forbi hestene og de få æsler der var til salg. Vi jokede lidt med at køber et æsel med hjem, der stod en med tilhørende stråhat - datteren syntes absolut ikke det var en god idé - det var det heller ikke, men joken var da god :-D

Det er efterhånden nogle år siden vi har været på Hjallerup Marked sidst, mens børnene var små, havde ingen af os specielt meget lyst til at trække børn rundt mellem tusindvis af markedsbesøgende. Men datteren er efterhånden 11 år gammel og udstyret med en sum penge til eget forbrug var hun helt klar til at handle.

Da vi ankom var der ikke så mange mennesker deroppe, men efterhånden som timerne gik blev det mere og mere som sild i tønde. Vi mødte en del mennesker vi kendte og fik snakket en smule. Midt på eftermiddagen måtte jeg erkende at jeg stadig har mén af opereationen i benet og knæet var begyndt at hæve, så vi begyndte at bevæge os mod udgangen - så var det lige at datteren kom i tanke om noget hun havde set og gerne ville have. Ok tænkte jeg, det var i starten vi var deroppe, hun havde set det, så jeg gav hende lige chancen for at finde det igen....... Men da vi havde travet rundt i yderligere en halv time, måtte jeg give op og fortælle hende at hun og hendes far måtte bære mig tilbage til bilen, hvis vi skulle lede videre. Den resignation var lige ud for en bland selv slik bod, så hun fik lov at handle der i stedet for.

Så nu er der handlet på marked og bl.a har jeg fået nye sandaler og en tegnebog - manden har fået nye polo shirts og datteren er udstyret med lyserøde solbriller.

Kaffen hev vi oppe hos mine forældre.

Hjemme igen og her havde posten været med Sanne Salomonsen nye cd og min nye mp4 afspiller - jeg har det næsten som om jeg har haft fødselsdag :-D