26. juni 2006

Tandfeen - det var en ommer

 




 Datteren tabte en mælketand i går og viste den stolt frem mens hun bedyrede at nu kom tandfeen og lagde 10 kroner under hendes hovedpude, så hun kunne finde den i morgen......
Det har "tandfeen" jo gjordt hver gang og denne gang ville datteren jo også gerne at tandfeen kom....


Ok så..... og hvad skete der ..... tandfeen glemte sit forehavende og datteren stod skuffet ved siden af sengen i morgen og ytrede med bævende læber at tandfeen ikke havde været der....

Så er gode råd jo dyre...... jeg sendte datteren på badeværelset for at rede hår og skyndte mig ind på værelse og fik ordnet forglemmelsen..... Så var alt jo i sin skønneste orden. Troede jeg, men her til aften erklærede datteren hun ville være rigtig glad, hvis jeg var tandfeen - hvilket jeg bedyrede, at jeg ikke var - men mor jeg så dig altså inde på værelset........ ok så måtte jeg jo gå til bekendelse....... Det var en ommer.

25. juni 2006

Sankte hans og vikinger

Så er den weekend gået og puha, der har været fart på det meste af tiden.


Fredag var vi til Sankt Hans bål i den lille by hvor vi bor, her var båltaleren en her i byen barnefødt, og nu proffesionel historiker. Hun fortalte om byens store udvikling omkring år 1800, med udflytningerne af gårdene, så de kom til at ligge ved deres jorder, istedet for i meget tætte omgivelser i landsbyerne. Det var en interresant og anderledes båltale. Der var som sædvanligt mange mennesker til bålet. Jeg fik en god snak med en mor til et barn i datterens klasse. Så satte jeg mig oveni et stykke tyggegummi - øv hvor jeg hader andre folks afgnavede efterladenskaber. Hjemme igen hyggede vi os med den rababertærte, jeg have kreeret. Den var god nok, men den skal altså være en lille smule sødere næste gang.


Lørdag stod den på sommerfest sammen med nogle venner, en årlig tilbagevendende begivenhed, som plejer at være hyggelig, det var tredie gang vi skulle med og klart den bedste, vi havde det faktisk rigtigt sjovt.


Søndag over middag tog vi på Lindholm høje, hvor der var Vikinge marked, her købte datteren armbånd og fingerring, sønnen en træ-økse, moderen købte accacia honning og faderen købte sodavand, sønnen havde en kammerat med og der var ingen tvivl om at de to unge mennesker hyggede sig.


Kl. 14:00 var der optræden af vikinge kampgruppen, og det gjorde de faktisk rigtigt godt. Det var en massakre af format og efterfølgende var vi vidne til et større mirakel hvor samtlige vikinger genopstod og derefter tog endnu et slagsmål.








Sønnen og kammeraten tog derefter bussen hjem, mens vi andre tog op til et par venner og hev vores eftermiddagskaffe, det blev dog ikke noget langt besøg, for de to unge mennesker havde ingen nøgle med - så vi måtte hjem til dem..... De kom altså til at sidde ude i haven lidt længere end de havde regnet med, for jeg skulle lige se vennernes have inden vi tog hjem.


Nu sidder vi så og ser fodbold i VM mellem England og Ecuador, hvor engllænderne desværre lige er kommet foran......

21. juni 2006

Byvandring

I går var datteren og jeg på byvandring med lokalhistorisk forening. Først i den ene lille landsby og derefter i den anden lille landsby. Ca. 35 mennesker havde fulgt opfordringen til at tage med på rundvisningen. Heldigvis var vejret med os.

Det var spændende at høre og disse to småbyers historie, begge byers fortællere kunne bl.a, fortælle om ildebrande der i mere eller mindre grad havde ændret på landsbyerne, vi så en nedlagt skole og en nedlagt kirke, hvor der nu ligger et hus - som i øvrigt er til salg. Der skal ikke graves særligt dybt for at finde knigler og lignende....... spooky.




Den gamle kirke


Vi var godtnok ude på landet, men Post Danmark, trænger altså til at renovere deres postkasser.

Vi sluttede af med kaffe i sognegården, og her så vi en lille videofilm, fra branden i den ene lille landsby - denne gård brændte i 1989, heldigvis var der ingen dyr på gården. Langt værre var branden i den anden landsby, som dog ligger mange år tilbage i tiden, der brændte tre af byens ti gårde. Her indebrændte både dyr og mennesker.

Datteren kom alt for sent i seng, men alligevel var hun frisk i morges....

19. juni 2006

Studenterne springer ud

Så begynder studenterne at springe ud...... Vores lørdagsafløser på jobbet fik huen i dag - Tillykke med det, det godt gået. Jeg var inviteret med til studentergilde, det var rigtig hyggeligt og maden var dejlig...... Det eneste minus var at der hele dagen har været trykkende varmt i det nordjyske, men heldigvis er der kommet hul på bylden og efter torden, kom der regn, masser af regn... Rigtig meget, for ude hos mine forældre målte de 29 mm nedbør. Så mon jeg ikke skal springer vandingen af min krukker på terrassen over i dag :-)

Nu er jeg hjemme fra gilde og der er fodbold i tv, alle vinduerne står åben i hele huset og der bliver luftet godt og grundigt ud, så huset kan køle lidt til natten.

Jeg har lige været en smut i haven for at se til planterne og der er en duft af syrener derude, ikke vores, for vi har ingen, men det har naboen... jeg elsker altså den duft.

13. juni 2006

Sommerhede

Sommeren er virkelig ankommet til Danmark, her er hamrende hedt allesteder - vi kravler i skygge, og forsøger ikke at svede for meget - indtager rigelig med væske så vi ikke kommer i væskeunderskud......

I går kom Familien Hansen i tanke om at vi ville går en tur og kl. halv otte begav vi os afsted - vi have den lille købmand i nærheden som destination, for han har åbent til ni og ville meget gerne sælge os en is... Det var hyggeligt vi nød det, MEN det var altså stadig for varmt.

Så i dag var der heller ingen af os der foreslog en gå tur. I stedet sidder vi nu, Herren og Fruen og afventer at Brasilien indtager grønsværen......

For lige at runde Trinidad og Tobago - så fik de jo uafgjort mod vores svenske naboer - Tillykke med det - i høj grad takket være Shaka Hislop. Så skal det også være sagt at jeg trods alt gerne se svenskerne videre i turneringen.

9. juni 2006

Ny grill


Vi har købt ny grill - en weber silver touch, 57 cm....... Vi har eller altid sagt at vi ikke ville købe weber, for vi synes begge - Weberverden er noget overskruet, men situationen, altså vores gamle grill, havde lidt rustdøden, så vi skulle have en ny, og i går i Brugsen, forærede de os en til omkring 100,- kr... billigt ikke.

Faktisk var den sat ned fra omkring 1200,- til omkring 700,-, hvilket var samme pris som den, ikke Webergril, vi havde udset os i Silvan. Dertil kom at vi havde en bonuscheck på omkrig 600,- fra Brugsen, som vi spyttede i.............. Nu står den samlet og klar til brug...... Jeg har lige hørt i radion at vejret vil arte sig, så nu skal vi lige have købt diverse grillkomponenter, så som kul, kød og div. salater, så er familien Hansen klar til at svitse kød i haven.

Begge børnene er røget i forårforkølelse, så de er hjemme idag - heldigvis er de begge på vej mod at have det bedre.... En lille sjov krølle fandt sted i forgår aften - datteren var rigtig vag, og når hun er det skal hun helst sove i smørhullet - for de uindviede, i vores seng (Hader det mere og mere, jo større hun bliver) Hun blev i første omgang puttet i hendes egen seng, da vores var fyldt med vasketøj, der lige skulle lægges på plads, dat vi havde lagt det på plads, blev hun flyttet, som jeg havde lovet hende - men hun opdagede vist ikke flytningen, for senere på aftenen var hun på toilettet, og gik derfra ind på sit eget værelse, da hun havde været der lidt og skramlet (jeg troede hun manglede en bamse) - stod hun midt i stue og sagde, "mor jeg kan ikke finde min dyne" "nej min skat, for den ligger vores seng, kan du ikke huske du er blevet flyttet derind?" Det kunne hun ikke, men ganske rigtig, derinde lå dyne og sovebamse, og hun lagde sig til at sove i bamsens trygge arme.

7. juni 2006

VM i bold - Fodbold


Billedet er lånt her

Jeg kan faktisk godt lide at se fodbold, hvilket herren i huset har sat pris på ofte og nu står vi så på tærsklen til endnu et VM. Jeg skal da se nogle af disse kampe og tage afsted med min favorit gennem mange år - Zinedine Zidane, fodbolden bliver nu fattigere uden denne fodboldkunstner.Lige nu går bølgerne på gætterier - hvem bliver Verdensmester?


Jamen mit helt klare bud er da Trinidad og Tobago:

  • Fordi det er deres debut i VM sammenhæng.

  • Fordi når man har - her på siden omtalte tidligere spiller hollænderen Leo Beenhakker, som træner.

  • Fordi en af deres målmand hedder Shaka Hislop.

  • Fordi Deres modstandere heriblandt England, helt sikkert vil undervurdere dem og spare de bedste spillere, netop mod dem. Skulle der blive dømt straffe mod dem, sætter Englænderne vel bare David Beckham til at brænde

  • Fordi Trinidad og Tobago ligger nr. 47 på FIFAs verdensrangliste. Det er et spring på 23 pladser siden januar 2004. Det har ingen andre i gruppe B præsteret.


Held og lykke til Trinidad og Tobago.

5. juni 2006

På Pinsens faldereb


Det har været en rigtig, rigtig dejlig pinse......... Vi har nydt den i fulde drag, og sidder lige nu og slapper af inden en ny arbejdsuge truer forude.

Lørdag i gode venners lag med raqlette, en rigtig hyggelig og sjov aften. Søndag havde vi, mine forældre til kaffe, indscanning af gamle fotos og fodbold i tv. Søndag aften til spontan grillaften i gode venners lag i hendes forældres kolonihavehus, som har kolonihaveforeningens bedste udsigt. I dag ville vi hive kaffe hos min søster og svoger i deres dejlige have med fjordudsigt. Vi er først kommet hjem derude fra klokken halv ni, for vi blev inviteret på grillaften derude også. Vi har hygget og snakket os igennem pinsen i gode venner og familien lag - og det har været rigtigt dejligt og vejret har været nogenlunde med os også.

Datteren er kommet hjem fra pinselejr og er puttet i seng, så hun er klar til skole i morgen og sønnen drikker et glas cola og overvejer om ikke han skal samme vej. Begger forældrene sidder ved hvert sit pc-tastatur og slapper af.

2. juni 2006

At se pinsesolen danse...


.... er ikke i vores planer, men vi blev ringet op af nogle rigtig gode venner, som vi har delt både og og ondt med, om vi ikke havde lyst til at være sammen med dem lørdag aften - så kunne vi finde ud af noget at spise og hygge os over en flaske rødvin....... Hvem siger nej til en hyggelig aften i godt selskab - ikke vi :-) Det er et par herlige mennesker som har nøjagtig samme humor som os, så den kommer ikke til at gå stille af sig.

Datteren tager på spejderlejr hele pinsen og sønnen er kommet hjem fra lejrskole og har planer med vennerne i weekenden, så vi har bare os selv at tage hensyn til, og kan gøre hvad vi vil, dejligt.